T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Sincan Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: sal

May

Okulumuzda yürütülmekte olan “Masallar ve Masalların İyileştirici Gücünün Özellikleri” adlı e Twinning projesinin yürütücüsü Ayşegül Kınal ve okulumuz edebiyat öğretmeni Pınar Elitok tarafından hazırlanan “Kırmızı Başlıklı Kız” adlı gösteri 11. sınıftan proje öğrencileri tarafından Ahi Evran İlkokulu konferans salonunda sergilenmiştir. Gösteri büyük bir ilgi ve hayranlıkla izlenmiştir. Daha sonra proje öğrencileri masaldan dönüt olarak birinci sınıflara boyama çalışması yaptırmıştır. Ahi Evran İlkokulu idarecilerine, öğretmenlerine ve sevgili öğrencilerine konukseverliklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

03 Nisan 2023 Pazartesi günü Ankara Abisi İyilik Derneği ile birlikte okulumuzda tertip edilen iftar yemeği ve emekli olan tarih öğretmenimiz Mustafa Çalışkan için yapılan veda programından görüntüler. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm şube müdürlerimiz teşrif etmişlerdir.

Mrt

Masallar ve Masalların İyileştirici Gücünün Özellikleri adlı e Twinning  projesi, Türk-Romanya ortaklığında  okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ayşegül Kınal’ın mentörlüğünde gerçekleşmektedir. Projede okulumuz 11.sınıf seviyesinden 5 öğrenci bulunmaktadır.

Nesiller boyunca kültürler arası etkileşim unsuru olan masal, bireyler tarafından çocukluk çağlarından itibaren iyileştirici, sakinleştirici ve onarıcı olarak kullanılır. Masallar her ne kadar çocuklara özgü görünse de her yaş grubuna hitap eder. Böylece masallar insanları kaygı ya da korku olmadan gerçek hayattaki kötülüklere hazırlar. Masallar evrensel gibi görünse de kültürden kültüre farklı motifler ve imgeler taşır. Projemiz sürecince kültürümüze ait olan ve evrensel olan masalların iyileştirici gücünü insanlara aktarmayı amaçlıyoruz.

Ara

Okulumuzun 12. sınıf öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Feray Koçak eşliğinde Jandarma Müzesini ve Şehitler Anıtını gezdi. Jandarma Okullar Komutanlığı içinde yer alan müze ve anıt öğrencileri büyüledi. Kafilemizi karşılayan rehberimiz Uzman Yıldırım Kavraal, Jandarmaya ait müzede yer alan ve tarihi çok eskiye dayanan her unsuru detaylı bir şekilde öğrencilerimize tanıttı. Geziye katılan öğrencilerimiz rehberimize ve müzeye hayran oldular. Sonrasında Şehitler Anıtını gezen öğrencilerimize gezi sonunda Jandarma Şehitleriyle ilgili film gösterisi yapıldı. Öğrencilerimiz vatanın kıymetini daha iyi anladıklarını ve ülkemiz için daha da çalışmaları gerektiğini fark ettiklerini ifade ettiler. Kafilemiz, şehitlerimize saygı ve minnet duygusuyla; Jandarma Birliğine ise hayranlık duyarak geziden ayrıldılar. Anlamlı ve duygulu bir gün yaşatan askerlerimize teşekkür eden öğrencilerimiz, görevli personelden de güzel davranışlarıyla takdir topladılar.

Ara

Ara

Ara

Sincan Anadolu Lisesi'nde öğrencilerimizin okul atmosferinde bilgi rüzgârı esti. Sincan Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri arasında, okulumuz branş öğretmenleri tarafından hazırlanan ve coğrafya öğretmeni Hakan Kazanç'ın sunumuyla gerçekleştirilen bilgi yarışması düzenlendi. Bir hafta boyunca devam eden ve tüm 11. sınıfların katıldığı, oldukça heyecanlı ve keyifli dakikalara sahne olan bilgi yarışması, katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ilgiyle takip edildi. Yarışmanın final aşamasında 11-A ve 11-M sınıflarının berabere kalması sonucu yedek sorulardan oluşan aşamaya geçildi. Bu aşamada toplamda en fazla doğru cevap veren 11-M sınıfı yarışmanın galibi oldu. Yarışma sonunda 11-M sınıfının yarışmacı öğrencileri, okul müdürümüz Ali Osman KÖSE tarafından kendileri için hazırlanan madalyalar ve hediyeler ile ödüllendirildi. Yarışmaya katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza ve katkıda bulunan tüm değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Sincan Anadolu Lisesi olarak bilgi, spor, kültür, sanat, müzik ve diğer her türlü etkinliğin, her zaman devam etmesi dileklerimizle...

Eyl

Botaş'ın tanıtım programı faaliyetleri, okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Pınar ELİTOK ve Ayşegül KINAL'ın yer aldığı ve 11. sınıflardan 40 öğrencinin bulunduğu ekip saat 10.00' da okul bahçesinde servisler aracılığıyla götürülmesi ile başladı. Ardından Doğalgaz İşletme ve Piyasa İşlemleri Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda yetkili tarafından öğrencilerimize konuya ilişkin sunum yapıldı. Öğrencilerimizin soruları ile sunum sonlandı. Akabinde öğrencilerimizle Scada Merkezi Ziyareti yapıldı. Son olarak yemek servisi yapıldıktan sonra gezimiz sona erdi. Gezi sonrasında öğrencilerimiz konuyla ilgili bilgi sahibi oldu. Aynı zamanda öğrencilerimizin mesleklerle ilgili fikirleri oluştu, araştırma becerileri gelişti. Öğrencilerimiz orada sunum yapan ve çalışan kişileri model alarak öğrencilerimizin geleceğe dair planları şekillendi ve  ders çalışma motivasyonları arttı. Öğrenci ve öğretmenlerimizi güzel bir şekilde ağırlayan Botaş ailesine teşekkür ederiz.

Eyl

May

Anadolu Mektebi; Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ´nün 2012 yılında Sakarya Üniversitesi´nde 12 kişilik öğrenci grubu ile başlattığı gönüllü bir okuma faaliyetidir.

 Anadolu Mektebi faaliyeti kapsamında eserleri okunan yazarlar; Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Dağcı, Sâmiha Ayverdi, Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Mehmet Akif Ersoy, Cemil Meriç ve Nurettin Topçu´dur.

 Seçilen yazarların, bir sıra dâhilinde tüm eserlerinin okunmasını, okunan her eserden sonra eser hakkında bir değerlendirme yazısının yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metninin hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını, konuşma metninin geliştirilerek yayınlanmasını amaçlayan bir okuma faaliyetidir Anadolu Mektebi.

Anadolu Mektebi Yazar okumaları yapan öğrenciler, milli ve yerli yazar ve akademisyenlerle tanışmakta, sunum yeteneğini geliştirmekte, milli ve manevi değerlerini bilen, kendine güvenen, ilkeli nesiller olarak yetişmektedir.

Sincan Anadolu Lisesi de, rehberliğini Edebiyat Öğretmenimiz Meltem Saygı´nın yaptığı beraberinde yine Edebiyat Öğretmenimiz Feray Topçuyla birlikte " Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesine, okul müdürümüz Koray Yeter´in sağlaığı imkanlarla  20 öğrenciyle etkinliğe başladı.

09.0.2019 Perşembe günü düzenlenen panelelimize:Prof.Dr. Sami Güçlü, İl Mill, Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜLÜCE,  İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gürsel Avcı ,Veliler ve öğrenciler katıldı.Katılımcılar, öğrencilerin sunumlarını çok beğendiler.Bu güzel etkinliği düzenleyen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Projeye Cengiz Aytmatov okumaları ile devam edeceğiz. 

May

Sincan Anadolu lisesi  olarak  Demetevler Abdurrahman Yurtarslan Onkolojisi Hastanesine gecikmiş bir 23 nisan kutlaması yaptık Balonlarla boreklerle süslemelerle ve hediyelerle yüzlerinde ufak bir tebbessum olusturduk  Katılanlara ve Bize bu imkanı sağlayan Müdür umuz Koray Yeter ve Yusuf Ünal a sonsuz tesekkurler

Nis

Bugun 19/04/2019 cuma gunu 2012 mezunlarimizdan, Ankara Siyasal Bilgiler Mezunu Kaymakam adayi Elif Bal, 12.sinif ogrencilerimizle "Meslek Tantımı ve Kariyer Günleri" buluşmasi kapsaminda söyleşide buludu.

Pek çok ünlünün siyssetçinin yetiştiği Anakra Siyasal Bilgiler Fakültesine  giripa ordan başarıyla  mezun olmuş, kendi okullarından mezun birinin söyledikleri öğrencilerimiz üzerinde daha çok etkili oluyor.Elif BAl; lisedeki yaşantısı,üniversiteye hazırlanma süreci ve üniversite eğitimi boyunca edindiği tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp onlara tavsiyelerde bulundu.

 Başarılı Kaymakam Adayı öğrencimizie, onu yetiştiren başta ailesi ve öğretmenlerine  teşekkür ediyor, yakında gireceği Kaymakamlık sınavında kendisine başarılar diliyoruz.

 

Şbt

Şbt

Okulumuzu değerlendirme anketlerinde öğrencilerimizin ilk sıradaki isteklerinden biri Üniversiteleri yrinde görmek,hocalarııyla tanışmak,üniversite havasını teneffüs etmekti.İşte bu bağlamda Sincan Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri bilgilendirme gezileri dahilinde Milli Savunma Üniversitesi ve Kara Harp Okuluna gezi düzenledi. Gezide öğrencilerimize Görsel Sanatlar Öğretmeni Ünsal Arslan ve Coğrafya Öğretmeni Hakan Kazanç rehberlik yaptı. Çok çeşitli eğitim ve ders ortamlarının görüldüğü gezi son derece verimli geçmiştir. Emeği geçen herkese, okul idaremize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz...

Eyl

Eyl

03-14 eylül 2018 tarihleri arasında  seminer çalışmalarında öğretmenlerin kişisel gelişimleri ve eğitime ilişkin değerlendirmelerin yanında çeşitli ekinlikler de yapıldı. Buz Kırma etkinliklerinden renkli,keyifli anlar. 

Nis

Nis

"Kan´ın sürekli bir ihtiyaç"olduğundan hareketle özellikle öğrencilerimizde "Kan Bağışı" konusunda bilinç oluşturmak ve vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığını artırmak amacıyla 7.sini gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyamızı başarıyla gerçekleştirdik.

Türk Kızılayı ve Sincan Anadolu Lisesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanyada 80 ümitenin üzerinde kan bağışı yapıldı.Bu konuda bize destek olan,duyarlılık gösteren tüm öğrenci,idareci,veli ve vatandaşlarımıza teşekkür  ederiz.

Nis

Ara

03.12.2015 Perşembe Günü, Türkiye Bilek Güreşi Federasyonu, Türkiye Gençler Arası Bilek Güreşi Turnuvası seçmeleri kapsamında Okulumuz Müdür Yardımcısı Yusuf ÜNAL Bey'in Koordinasyonuyla Sincan Anadolu Lisesinde Bilek Güreşi Turnuvası yapıldı.