MASALLAR VE MASALLARIN İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİKLERİ

Masallar ve Masalların İyileştirici Gücünün Özellikleri adlı e Twinning  projesi, Türk-Romanya ortaklığında  okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ayşegül Kınal’ın mentörlüğünde gerçekleşmektedir. Projede okulumuz 11.sınıf seviyesinden 5 öğrenci bulunmaktadır.

Nesiller boyunca kültürler arası etkileşim unsuru olan masal, bireyler tarafından çocukluk çağlarından itibaren iyileştirici, sakinleştirici ve onarıcı olarak kullanılır. Masallar her ne kadar çocuklara özgü görünse de her yaş grubuna hitap eder. Böylece masallar insanları kaygı ya da korku olmadan gerçek hayattaki kötülüklere hazırlar. Masallar evrensel gibi görünse de kültürden kültüre farklı motifler ve imgeler taşır. Projemiz sürecince kültürümüze ait olan ve evrensel olan masalların iyileştirici gücünü insanlara aktarmayı amaçlıyoruz.

24-03-202324-03-2023

Yayın: 24.03.2023 - Güncelleme: 24.03.2023 15:16 - Görüntülenme: 334