Anadolu Mektebi; Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü ´nün 2012 yılında Sakarya Üniversitesi´nde 12 kişilik öğrenci grubu ile başlattığı gönüllü bir okuma faaliyetidir.

Anadolu Mektebi faaliyeti kapsamında eserleri okunan yazarlar; Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cengiz Dağcı, Sâmiha Ayverdi, Yahya Kemal Beyatlı, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Mehmet Akif Ersoy, Cemil Meriç ve Nurettin Topçu´dur.

Seçilen yazarların, bir sıra dâhilinde tüm eserlerinin okunmasını, okunan her eserden sonra eser hakkında bir değerlendirme yazısının yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metninin hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını, konuşma metninin geliştirilerek yayınlanmasını amaçlayan bir okuma faaliyetidir Anadolu Mektebi.

Anadolu Mektebi Yazar okumaları yapan öğrenciler, milli ve yerli yazar ve akademisyenlerle tanışmakta, sunum yeteneğini geliştirmekte, milli ve manevi değerlerini bilen, kendine güvenen, ilkeli nesiller olarak yetişmektedir.

Sincan Anadolu Lisesi de, rehberliğini Edebiyat Öğretmenimiz Meltem Saygı´nın yaptığı beraberinde yine Edebiyat Öğretmenimiz Feray Topçuyla birlikte " Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" projesine, okul müdürümüz Koray Yeter´in sağlaığı imkanlarla  20 öğrenciyle etkinliğe başladı.

09.0.2019 Perşembe günü düzenlenen panelelimize:Prof.Dr. Sami Güçlü, İl Mill, Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman TÜLÜCE,  İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gürsel Avcı ,Veliler ve öğrenciler katıldı.Katılımcılar, öğrencilerin sunumlarını çok beğendiler.Bu güzel etkinliği düzenleyen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Projeye Cengiz Aytmatov okumaları ile devam edeceğiz.

Nis

Bugun 19/04/2019 cuma gunu 2012 mezunlarimizdan, Ankara Siyasal Bilgiler Mezunu Kaymakam adayi Elif Bal, 12.sinif ogrencilerimizle "Meslek Tantımı ve Kariyer Günleri" buluşmasi kapsaminda söyleşide buludu.

Pek çok ünlünün siyssetçinin yetiştiği Anakra Siyasal Bilgiler Fakültesine  giripa ordan başarıyla  mezun olmuş, kendi okullarından mezun birinin söyledikleri öğrencilerimiz üzerinde daha çok etkili oluyor.Elif BAl; lisedeki yaşantısı,üniversiteye hazırlanma süreci ve üniversite eğitimi boyunca edindiği tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp onlara tavsiyelerde bulundu.

Başarılı Kaymakam Adayı öğrencimizie, onu yetiştiren başta ailesi ve öğretmenlerine  teşekkür ediyor, yakında gireceği Kaymakamlık sınavında kendisine başarılar diliyoruz.

Nis

18 Nisan 2019 Perşembe günü ,Sincan Anadolu lisesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü öğrencileri ,mdr.yrd.M.Ali Barug ve İngilizce Öğretmeni Aysun Yolcu refakatinde ümitköy Huzur evine ziyaret düzenlediler.Yaslilarla sohbet programı gerceklestirildi.

Nis

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinde (NASA) Astrofizik alanında Çalışmalarını sürdüren Türk Bilim İnsanı Dr. Umut YILDIZ
e-konferans yöntemi ile okulumuz öğrencilerine ders vermiş, merak ettikleri soruları cevaplamıştır. Bu konferansa vesile olan kardeş okulumuz Sincan Çözüm Akademi okulları Kurucusu Yeliz Arslan hanımefendiye teşekkür ederiz.

Mrt

Sayın Bakanımız Prof.Dr.Ziya SELÇUK,Erkan-Volkan Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde "Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları" konulu seminerde eğitimle ilgili düşüncelerini samimi bir dille ifade edep biraz da  mizah katarak bizleri güldürerek düşündüren Sayın Bakanımıza müteşekkiriz.

Mrt

Sincan anadolu lisesi Gezi topluluğu ve okulumuz öğretmenlerinden İlyas Çam ve Meltem Saygı eşliğinde 18.03.2019 tarihinde ODTP ye tanıtım amaçlı bir gezi düzenlenmiştir.Geziye okulumuz son sınıf öğrencileri katılmıştır .Bu gezi Öğrencilerimizin üniversite yaşamını görmelerini ,üniversitede kendilerine sunulacak olanaklardan ve aktivitelerden  haberdar olmalarını,üniversite yaşamlarını tanimalarini sağlamış ve bu öğrencilerimizin motivasyonlarina katkı  sağlamıştır. Bu geziye katkıda bulunan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Ock

08-11 Aralık 2019 tarihlerinde Sincan Kapalı Spor Salonunda yapılan, Genç Erkekler Badminton Anakara il birinciliği müsabakalarında, Genç Erkek Badminton Okul Takımımız Ankara ikincisi olmuştur

Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Sporcu Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ock