T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Sincan Anadolu Lisesi

Okul Müdürümüz Koray Yeter´in 23 Nisan Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101.yıl dönümünü, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' olarak, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz.

Bu yıl, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını önlemleri dolayısıyla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir arada kutlayamıyor olmanın burukluğunu yaşıyoruz. "İnancımız tam ki, bu günler geçecek yeniden bir araya gelerek, coşkuyla 23 Nisanları kutlayacağız.

23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Kurtuluş Savaşının devam ettiği günlerde, vatanın işgalden kurtulacağına inancın bir göstergesi olan 23 Nisan'ı, Atatürk. millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan etmiştir. Biz eğitimciler de Cumhuriyeti koruyacak olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmeleri için çabalıyoruz.

                Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101.yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü  ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, çocuklarımızın ve ülkemizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

 

                                                                                                                                                  Koray YETER

                                                                                                                                                   Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.04.2021 - Güncelleme: 25.04.2021 13:11 - Görüntülenme: 401
  Beğen | 0  kişi beğendi