From Digital to Nature

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ayşegül KINAL yeni bir e-Twinning projesine katıldığını bildirdi. Türkiye - İtalya ortaklığında gerçekleşecek olan projede okulumuzdan 11. sınıf düzeyinde 5 öğrenci yer alıyor.

Pandemi dönemiyle daha çok artan; alışveriş, iş, bankacılık, eğitim gibi hayatımızın her alanında dijital araçları ve interneti kullanıyoruz. Öğrenciler günlerinin çoğunu dijital platformda geçiriyorlar. Dijital araçlar hayatımızı kolaylaştırıyor ama özellikle öğrenciler için bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Öğrencilerimiz dijital dünyada çok fazla zaman harcamaktadır ve ne yazık ki akademik başarı düzeyinde, insan ilişkilerinde sorun yaşamaktadır. Ayrıca doğada da aktif değillerdir. Öğrencilerimizin dijital bağımlılıktan kurtulmalarını, dijital araçları ve güvenli interneti öğrenmelerini, ayrıca doğada da aktif olmalarını hedefliyoruz. Outdoor aktiviteler ve çevre eğitimleri ile daha aktif ve yeşil çevre konularının farkında olmalarını hedefliyoruz.

.

Yayın: 08.03.2023 - Güncelleme: 08.03.2023 08:16 - Görüntülenme: 290